A funkcionalitás diadala, avagy a meglepetések meglepetése!
2019. március 31. írta: Halfdane

A funkcionalitás diadala, avagy a meglepetések meglepetése!

A tesztpeca projekt célja, hogy a pergetőhorgászat lehető legszélesebb spektrumából, az eszközök lehető legszélesebb köréből válasszon ki olyan darabokat, amelyek a célközönség érdeklődésére számot tartanak. Rengeteg kiaknázatlan terület van még, úgyhogy talán sokak örömére, vagy akár bánatára, évekre előre tele vagyok tervekkel. Most azonban eljött az ideje, hogy egy igazán speciális célcsoport igényeit elégítsük ki, a legkisebb pergető horgászokét.

09_36.jpg

A horgászcikk-gyártók kis része gondol a gyerekekre. A pergetés egy hangyányival technikásabb, mint a spiccbotos úszózás, igényli a felszerelések biztos kezelését, valamiféle biztosnak mondható dobástechnikát és némi alap-halismeretet. Mégis a legfiatalabb generációban is feltámadhat a zsákmányolás ősi vágya, főleg, ha apuci vagy anyuci elől jár a jó példával. 

05_36.jpg

A legkisebb horgászokra is gondolni kell!

Mai bot-orsó kombónk ezt a generációt célozza meg. Szimpatikus vonása, hogy egészen a legfiatalabb horgászok kezébe is adható, szinte elpusztíthatatlan, tönkretehetetlen. Nagy előny ez, ha azt nézzük, hogy az apró kezecskék még nem mindig alkalmasak a precíziós mozdulatokra, pl. a 11 hónapos lányom kezébe nem szívesen adnék még egy Stellát.

06_36.jpg

Letisztult, funkcionális formatervezés

A konstruktőröknek hála az égnek, helyén volt az eszük. Nem zsúfolták tele a cuccot felesleges technikai megoldásokkal és dizájnelemekkel, csak a pőre funkcionalitás, a minimalizmus dominál. Ez a minimalizmus néha egészen meglepő, a gyűrűkiosztás pl. a legegyszerűbb, amit valaha láttam. A spiccgyűrű is meglehetősen egyszerű, kicsit hiányolok legalább egy Alconite betétes darabot, de a célnak ez is megfelel. A blank elég rövid, így egy jobb hal fárasztásánál sem hajlik meg annyira, hogy ez gondot okozzon. 

03_35.jpg

A gyűrű elég egyszerű, egy minőségibb darabbal talán a zsinór sem szőrösödött volna ki...

Apropó, a blank! A konstruktőrök meglehetősen merev bottestet választottak. Az anyag természetesen hétpecsétes ipari titok, de már szabad szemmel is jól látható, hogy aránylag alacsony a karbon aránya, inkább a műanyagok domináltak. Ez persze kedvező az élettartam szempontjából, szerencsére a súly sem szállt el, ám a rugalmasságot hátrányosan befolyásolja. Kisebb halaknál ez nem okoz problémát, de egy beköszönő komolyabb példány már komoly harcra késztetheti szemünk fényét. 

02_33.jpg

Balkezes és...

01_33.jpg

...jobbkezes verzióban is tekerhető. Még átszerelni sem kell!

Kiemelném az orsó egyszerű, ám nagyon funkcionális felépítését. Lám, a legkisebbek számára is alkalmas a multiorsó, gyerekjáték a kezelése. Nem csavarja a zsinórt, a dobásoknál pedig gond nélkül adagolja a kanócot. Hatalmas előnye, hogy a jobb és balkezesség egy egyszerű fordítással megoldható, ezt a zseniális trükköt ajánlanám a Daiwa és a Shimano fejlesztőmérnökei figyelmébe, mert egy nagyon komoly piaci szegmenst hagynak jelenleg kihasználatlanul. Ebben a kategóriában ez a szett agyonveri a versenytársakat! 

04_36.jpg

A horogakasztó külön pontot érdemel!

Külön dicséret illeti a gyártót, mert rögtön ZSÁKMÁNYT is csomagolt mellé a gyártó. Zseniális ötlet, hiszen porontyunk még nem feltétlenül áll készen a betlis pecák pszichés feldolgozására, így ha életünk értelme éppen kedvét vesztené, csak előkapjuk zsebünkből a prédát és máris kész a boldogság. Szerencsére több darab is van, így csak rajtunk múlik, hogy össze tudunk-e hozni szemünk fényének egy igazán eredményes horgásznapot. Azt hiszem, ennek a funkciónak sokan örülnének a felnőtt horgászok közül is. ;) 

07_38.jpg

Az egységcsomagban több zsákmány is található

Végül az ár-érték arányról essék pár szó. A kombó 1400 Ft körüli áron kapható, amely a fenti előnyöket figyelembe véve jutányosnak mondható. Kicsiny ivadékunk akár 3 éves koráig is eredményesen használhatja, és hála a strapabíró kialakításnak, a közben érkező kistestvérek is megörökölhetik. Véleményem szerint érdemes beruházni egy ilyen szettbe, mert a vele átélt élmények és a személyiséget fejlesztő hozzáadott érték gyermekünk nevelésének talán legkitűnőbb eszköze.

„Irónia az az ország, ahol az irónok élnek” Puzsér Róbert

08_37.jpg

És a szép zsákmány

10_36.jpg

Bojlis nézéssel minden hal nagyobbnak látszik!

11_37.jpg

De köztudott, hogy az igazán kapitális zsákmányhoz botharapós kép dukál! ;) 

Boldog Bolondok Napját minden kedves Horgásztársnak!

:D

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpeca.blog.hu/api/trackback/id/tr6314728639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása